Zaļā kafija – viedokļi, cena, kur nopirkt, aptieka, tas ir tā vērts?

[Total:    Average: /5]

Šodien kafija tiek uzskatīta par vienu no populārākajiem dzērieniem, pateicoties tās tonizējošo īpašību, patīkamu garšu un aromātu. Un, ja ietekme Melnā kafija uz ķermeņa, mēs zinām visas (vai gandrīz visas) īpašībām eksotisko par mums, zaļā kafija mēs zinām diezgan maz. Šajā rakstā mēs centīsimies aizpildīt šo robu, ņemot vērā īpašības zaļās kafijas un tās ietekmi uz ķermeni. Turklāt runāt par ieguvumiem un kaitējumu šī dzēriena, par tās pieņemšanas un uzņemšanas.

apraksts zaļās kafijas

Vai ir zaļā kafija

Sakarā ar paaugstinātu pēdējos gados interese zaļā tēja, kas ir daudz dziednieciskas īpašības, daudzi cilvēki ir ieinteresēti šādu jautājumu: vai ir tur zaļā kafija?

Atbilde: zaļā kafija ir, tomēr, nevis kā atsevišķu klasi, bet kā daļēji regulāra Black kafiju. Turklāt, zaļo kafijas pupiņu izvēlas izmantot brazīlieši, kuri ir paredzēts, lai būtu reālas cienītāji un cienītājiem šo aromātisko dzērienu.

Zaļā kafija nav pēdējā apdedzināšanas vai termiskā apstrāde graudu dabīgās kafijas šķirņu Arabica vai Robusta (divas šķirnes kafijas visbiežāk izmanto negrauzdētam formā).

Arabica satur mazāk kofeīna un tauku nekā Robusta šķirnes. Turklāt, jo zemāks skābuma Arabica Robusta atšķiras no daudz patīkamu garšu un dažādas garšas. Savukārt kafijas Robusta ir lētāka nekā Arabica, jo kvalitāte ir daudz zemāka.

Tas ir trūkums termiskās apstrādes ļauj saglabāt kafiju visvairāk antioksidantu, vitamīnu un citu uzturvielu. Bez tam, ceptas pupiņas sevi, jūs varat sasniegt vislabāko garšu, jo ilgums grauzdēšanas ietekmē garšu un garšu dzērienu.

Svarīgi! Real zaļā kafija jāaudzē organisko augsnes, par mēslošanas līdzekli, kas neizmanto sintētisko mēslojumu un līdzekļus kaitēkļu kontroli.

Vārds

Nav grūti uzminēt, ka tās nosaukums kafiju ar zaļo krāsu graudu, kas nav veikta termiskā apstrāde, un saņemti tāpēc nevar iegūt raksturīgo Black kafijas tumši brūnā krāsā.

Kā zaļā kafija?

zaļās kafijas pupiņas atšķiras ar blāvi olīvu krāsu un augstāks mitruma saturs, salīdzinot ar Melno kafiju.

Kvalitātes zaļā kafija ir produkts, kas sastāv no veseli graudi bez pēdām vitāli darbības kukaiņu vai pelējums. Turklāt graudu nevajadzētu būt plankumi atšķirīgu krāsu un smakas, pierādījumi par pārkāpuma apstākļiem transportēšanas un uzglabāšanas izejvielu.

Taste of zaļās kafijas

In godīgumu jāatzīmē, ka zaļā kafija nav šos tikumus savu grauzdēta Black brālis kā pilnveidot aromātu, tumši samtainu pupas un bagātīgu garšu. Bet tas nepadara viņu mazāk populāri starp cilvēkiem, kas novērtē kafiju ne tikai pārsteidzošu garšu, bet arī ar ieguvumiem, ko nes uz ķermeņa.

Tātad, zaļā kafija ir bagāta grassy-skābena garša, savelkoša un pat skābu garšu, kas ne visiem patiks (garša zaļās kafijas ir nedaudz atgādina garšas nenogatavojušies persimmons). Apdedzināšanas procesā zaļā kafija iegūst brūnganu krāsu (lai gan ne tik bagāta kā Black kafiju).

metodes un zaļo kafijas apstrādes

Ir divu veidu primāro apstrādi, caur kuru kafija izsijājas pēc savākšanas un tīrīšanas graudus -. Slapjā un sausā

Ķīmiskā apstrāde

Šī metode ir vecākā un tajā pašā laikā vienkāršs, jo tas bija no sākuma audzēšanas un apstrādes kafijas. Priekšnoteikums šāda attieksme ir pietiekams daudzums saules gaismas.

sauso procesā žāvēšanas kafija ir sadalīts kārtiņu saulē un periodiski sajaukti, bet naktī pupiņas obligāti jāsedz, kas palīdz aizsargāt sastāvdaļas no mitruma. Divas nedēļas vēlāk, šī žāvēšana kafijas augļi tiek tīrītas no ādas, izmantojot īpašas iekārtas.

Jāatzīmē, ka reģionos ar daudzuma nepietiekamība saules gaismas izmantoja mehānisku žāvētājs, tā žūšanas laiks ir samazināts, un ir 2 -. 3 dienas

Wet apstrāde

Šī metode ir darbietilpīga, tomēr, un saņemt tā ir izeja no kafijas pupiņas ir augstākas kvalitātes, tāpēc tas ir tikai dabiski, ka slapjš žāvēšana tiek izmantots galvenokārt elites klašu kafijas apstrādi.

Ar slapjo paņēmienu process ietver vairākas stadijas:

  • 1. posms:. Šķirošana kafijas augļus, kas būtu labi briedināts
  • 2.posms. Novākti augļi tiek ievietoti īpašā dzirnavas, kurā pīlings graudu
  • 3. posms: No pupu noņemta gabaliņiem mīkstumu palikušā dzirnavu ārstēšanas. Lai to izdarītu, sēklas tiek ievietoti ūdenī uz vienu dienu, pēc kura miesa atdala viegli zem spiediena ūdens (tas ir augstas izmaksas procesu, jo valsts, kas specializējas audzēšanas kafiju, kas atrodas netālu no ekvatora, un līdz ar to, ūdens ir nepietiekami).
  • 4. solis:.. Kaltēšana graudiem

Pēc apstrādes graudainību nosūtīts uz noliktavu, kur viņi iziet stingru kvalitātes kontroli un sakārtoti

Kur tas aug zaļo kafiju?

zaļās kafijas dzimtene, kultūra audzēšanas kas ir aptuveni 800 gadus, ir province KAFFA, kas atrodas Etiopijā. Tas ir no šejienes, ne no Brazīlijas, kafija sāka savu triumfa martā visā pasaulē.

Saskaņā ar arābu leģendu, vienu dienu kazas pēc ēšanas kafijas pupiņas, visu nakti nomodā, skraida un Frolicking kas nav izvairīties uzmanību gans Kaldim, kurš nolēma pārbaudīt efektu sarkano augļu krūmu ar skaistu spīdīgs zaļas lapas. Bet aitu sagatavots dzēriens bija nepatīkamu garšu. Neapmierināts Kaldim iemeta zarus ar augļiem uguni, un pēc pāris minūtēm viņš juta reibinošo aromātu. Gans atkal sagatavoja dzērienu, bet no grauzdētām kafijas pupiņām. Kaldim, jo ​​dzeršanas tīkams un gardu dzērienu, justies svaigi visu dienu un visu nakti. Par dzīvesprieku gans noslēpums pastāstīja abats tuvējā klostera, kurš ir mēģinājis tonizējošu efektu dzēriena par sevi un saviem mūkiem, kas ar palīdzību kafijas vēlāk cīnījās pret miega nakts lūgšanu laikā.

Storage

Glabāšanas laiks zaļās kafijas, ir viens gads. Tajā pašā laikā labos apstākļos tās uzglabāšanai, ir mitrums, ko definē kā par 50 procentiem, un temperatūra 25 grādi.

Svarīgi! Uzturvielas un citas noderīgas vielas, ko satur zaļā kafija zaudēta ilgtermiņa uzglabāšanas laikā, kā arī, pateicoties gaismas iedarbības vai siltumu.

sastāvs un īpašības zaļās kafijas

Kafijas koks tiek uzskatīts par unikālu dabas laboratorija, kas satur vairāk nekā 1200 aktīvās vielas, kuru vidū mikro – un makroelementu, vitamīniem un antioksidantiem.

Interesants fakts ir tas, ka no graudiem, to apstrādes un sagatavošanas apstrādes laikā, ķīmiskais sastāvs ir modificēts.

Tālāk, uzskata pamata un svarīgākās sastāvdaļas zaļo kafiju, ka šis produkts ir parādā dziednieciskās īpašības.
Kofeīns
Zaļā kafija satur nelielu daudzumu vielas (salīdzinot ar Melno kafiju).

kofeīna ietekmi uz organismu:

  • uzlabo garīgo un fizisko aktivitāti, sniedz patēriņu saprātīgā robežās (pretējā gadījumā var būt no traucējumiem normālu darbību CNS);
  • mazina nogurumu;
  • veicina paātrina vielmaiņas procesus;
  • uzlabo atmiņu;
  • tas stimulē funkcionēšanu sirds un asinsvadu sistēmu;
  • novērš tauku uzkrāšanos;
  • mazina spazmas.

Tanīns
Tanīns veido bioloģisko plēvi, kas kavē negatīvo iedarbību uz organismu ar dažādiem ārējiem un iekšējiem faktoriem.

Action:

  • samazina caurlaidību kapilāru;
  • veicina sašaurināšanos asinsvadu;
  • neitralizē ietekmi baktēriju;
  • veicina sadzīšanas no brūces;
  • normalizē kuņģa un zarnu trakta;
  • cīnās ar simptomiem, smagie metāli un indes augu izcelsmes produktos.

chlorogenic acid
Šī organiskā skābe ir spēcīgs antioksidants, palīdz attīrīt organismu no brīvajiem radikāļiem. Bet ir tikai chlorogenic skābi neapstrādātu kafijas pupiņu apdedzināšanas procesā, šī skābe tiek pārvērsta vairāk vienkāršiem bioloģiskajiem produktiem, kas dod kafijas atšķirīgu (nedaudz savelkoša) garša.

Action:

  • samazinājums absorbcija ogļhidrātu, kas neļauj uzkrāties tā saukto zemādas taukiem;
  • stimulējot darbību centrālās nervu sistēmas, asinsrites un elpošanas sistēmu;
  • normalizācija hidrolīzes;
  • stimulēšana slāpekļa vielmaiņas;
  • nostiprinot būvniecību proteīna molekulām;
  • samazinot risku saslimt ar II tipa cukura diabētu

Teofilīns
darbība.

  • samazinot saraušanās aktivitāti gludās muskulatūras (teofilīns atslābina muskuļus, kā bronhu un asinsvadu);
  • palielināts nieru asins plūsmu;
  • normalizācija no elpošanas funkcijas;
  • skābekļa asinis piesātinājuma;
  • pazeminot oglekļa dioksīda koncentrācija;
  • stimulācija sirds darbību, palielinot spēku un biežumu sirds kontrakciju;
  • pazeminot asinsvadā tonis;
  • samazinot trombozes risku.

Aminoskābes
Aminoskābes ir atbildīgi par pilnvērtīgu attīstību organismā un uzturēt tās pareizu darbību.

Action:

  • uzlabota asimilācija vitamīniem un minerālvielām;
  • ražošanu antivielas, kas palīdz cīnīties ar vīrusiem un infekcijām;
  • ražošana no hormoniem, uzlabojot vielmaiņas procesus;
  • ražošana hemoglobīns, kas piegādā skābekli uz organisma šūnām;
  • veicina muskuļu augšanu un ātru muskuļu atjaunošanos pēc treniņiem;
  • iznīcināšana zemādas tauku;
  • blunting ēstgribas;
  • samazinājums asinsvadu tonusu;
  • noņemot radionukleīdi un smago metālu sāļi.

lipīdu
lipīdi nodrošināt sintēzi vairumā hormonu, kas atbild par pareizu darbību, nervu sistēmas.

Tanīni maršruts Šīs vielas kafijas izpaužas tā raksturīgo tartness.

Tanīni, kopā ar organiskām skābēm, paātrina vielmaiņu un samazina koncentrāciju glikozes asinīs.

Fiber
Darbība:

  • normalizācija no zarnu mikrofloras;
  • likvidētu lieko “sliktā” holesterīna;
  • stimulējot dabiskā svara zudumu;
  • paātrināta asins plūsmu asinsvados mazā iegurņa;
  • atjaunošana no urīna sistēmas;
  • normalizācija process hidrolīzes;
  • simptomu atvieglošana alerģiskas ReActions s;
  • nostiprināta imūnsistēma;
  • samazinot risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām;
  • novēršot vēža attīstību.

Trigonelline
Trigonelline procesā grauzdēšanas tiek iznīcināts, kā rezultātā, kas ir pietiekami liela apjoma nikotīnskābes.

Ar nikotīnskābes action:

  • , lai nodrošinātu pareizu augšanu audiem;
  • uzlabot tauku vielmaiņu;
  • nomierinoša nervu sistēmas;
  • veicinot kuņģa sulas;
  • spiediena samazinājums;
  • veicina šo hormonu kā estrogēns, progesterons, testosterons, insulīna, tiroksīnu un kortizons;
  • pieaugums kopīgā mobilitāti;
  • normalizācija hidrolīzes;
  • uzturēšana optimālai glikozes līmenis asinīs;
  • aktivizēšana un normalizācija no smadzeņu darbības;
  • vazodilatācija;
  • normalizācija asinsrites;
  • uzlabošana aknām;
  • regulējumu holesterīna un lipoproteīnu

Ēteriskās eļļas
Darbība:.

  • regulēt sirds un asinsvadu sistēmu;
  • likvidēt iekaisums;
  • mīkstina klepu;
  • palielināt krēpas no gļotām no bronhos;
  • neitralizēt baktēriju;
  • uzlabot darbību gremošanas traktā.

Properties zaļās kafijas

  • Fat dedzināšana;
  • celulīta;
  • pretiekaisuma;
  • antioksidants;
  • tonic;
  • pretsēnīšu;
  • pretvīrusu;
  • vēzis;
  • antispastiskie;
  • diurētiķis;
  • caureju;
  • decongestants.

Effect zaļās kafijas

Kā zaļā kafija?

Kofeīns, kas nelielos daudzumos ir ietverts zaļajā kafiju, ne tikai regulē, un stiprina procesus uzbudinājums tieši smadzeņu garozā. Tas veicina, pirmkārt, lai palielinātu garīgo un fizisko aktivitāti, un, otrkārt, paātrināt visus vielmaiņas procesus organismā.

Green kafija (klātbūtnes dēļ nikotīnskābes), palīdz paātrināt vielmaiņu, tādējādi palielinot likmi sadedzinot taukus. Kukurūzas augi ir bagāts vitamīnu avots, aminoskābēm un minerālvielām, kas palīdz uzturēt normālu darbību organismā.

Zaļā kafija samazina nepieciešamību pēc glikozes ir aptuveni divas reizes, tādējādi pielāgojot un kontrolēt cukura līmeni asinīs. Galu galā, izmantojot zaļo kafiju, mazāku nepieciešamību pēc saldumiem.

Viens no neapstrīdamas priekšrocības zaļās kafijas, ir tās spēja apspiest apetīti un strups sajūtu bada (un mēs zinām, ka pārēšanās bieži noved pie nekontrolētas svara pieaugums un veidošanās lieko ķermeņa tauku). Vienkārši runājot, zaļā kafija veicina svara zudumu un novērš darbā papildu mārciņas.

Tāpat svarīgi ir tas, ka zaļā kafija ievērojami samazina tauku uzkrājumus, tāpēc katru reizi pēc ēšanas un patērē tasi šo dzērienu ķermenis ir meklēt tā saukto ar papildu enerģijas avotu, kas kļūst par lieko tauku. Rezultāts: efektīvs tauku dedzināšana organismā, neizmantojot sintētisko narkotiku, kas bieži vien ir negatīva ietekme uz ķermeni un funkcionēšanu konkrētu sistēmu

.

Zaļās kafijas ekstrakts samazina asinsspiedienu, pazemina koncentrāciju holesterīna līmeni asinīs (atceros, ka pārāk daudz holesterīna bieži vien ir galvenais iemesls traucējumu sirdī). Tādējādi, regulāri patēriņš zaļās kafijas ir lieliska profilakse dažādu sirds un asinsvadu slimībām.

No zaļās kafijas

High efektivitāti produktu, piemēram, zaļā kafija, galvenokārt pateicoties tās patiesi unikālas uztura īpašības efektivitāti.

Pirmkārt, tā satur dabiskos antioksidantus, stimulējot sadalījumu klasteru tauku šūnās. Ja tradicionālās Black grauzdēta kafija palīdz izjaukt apmēram 14 procentiem ķermeņa tauku, zaļā kafija novērš vairāk nekā 45 procentiem tauku. Secinājums: green negrauzdēta kafija ir 3 reizes efektīvākas izjūk ķermeņa tauku, salīdzinot ar normālu kafiju. Turklāt, antioksidanti palīdz novērst brīvos radikāļus.

Otrkārt, laikā zaudēt papildus mārciņas āda zaudē savu elastību un kļūst veselīga un skaista.

Treškārt, zaļā kafija nav kaitīgs mērenību kaitējumu organismam, jo ​​tas satur nelielu daudzumu kofeīna (tas ir tas elements, kas ir iekļauts ar kafiju ir lielākais drauds veselībai ar pārmērīgu patēriņu). Bet ar mēru, kofeīns ir tikai noderīgi, jo piesātina organismu ar enerģiju, lai uzturētu vitalitāti un aktivitātes visas dienas garumā.

Ceturtkārt, zaļā kafija labvēlīgi iedarbojas uz smadzeņu darbību, tādējādi palielinot efektivitāti.

Ieguvumi un kaitē

Par zaļo kafijas

1. priekšrocības. Veicina dedzināšanu
2 tauku.. Aktivizē vielmaiņu.
3. Bada sajūta.
4. Samazina apetīti.
5. Normalizē saturu cukura un holesterīna līmeni
6 asinīs.. Noņem atkritumus un toksīnus.
7. Novērš novecošanos
8 ādu.. Mazina iekaisums.
9. Aizsargā pret ultravioleto starojumu.
10. Palīdz uzlabot vielmaiņu.
11. Uzlabo asinsriti.
12. Normalizē darbu sirds un asinsvadu sistēmu.
13. Normalizē dziedzeri iekšējās sekrēcijas.
14. Uzlabo atmiņa.
15. Regulē gremošanas traktu.
16. Uzlabo noskaņojumu.
17. Stiprina kaulus un muskuļus.
18. Normalizē zarnu.
19. Stimulē garīgās un fiziskās aktivitātes.
20. Novērš galvassāpes.
21. Uzlabo darbību augstākās nervu sistēmu.
22. Veicina augšanu un stiprināšanu mati.
23. Samazina pietūkums pēc izdalīšanās lieko šķidrumu.
24. Veicina sadalījumu cukuru un nomāc glikozes transportu asinīs, padarot lietošanu diabēta ārstēšanai.
25. Novērš bloķēšanu asinsvadiem.

Kaitējums ar zaļo kafiju

Kā minēts iepriekš, tas ir kofeīns rada draudus veselībai nosacījumu tās pārmērīgu uzņemšanu. Apsveriet negatīvo ietekmi šīs vielas.

1. Sistēmiska ievadīšana kofeīna lielas devas (1000 mg dienā vai vairāk) var izraisīt nervu šūnas un galu galā noved pie atkarības.

“kofeīns” atkarības simptomi:

Kad atkarību tonizējošas īpašības kafijas ir pakāpeniski samazināta, kurā, lai sasniegtu vēlamo (vai iepriekšējo) efektu prasīs in parastās devas palielināšanu .

2. Ilgtermiņa stimulācija nervu sistēmas caur kafiju, ir iemesls tam, ka ķermenis ir pastāvīgi kādā ierosinātā stāvoklī, un līdz ar to nervu sistēma piedzīvo sistemātisku stresu. Šāds stress ne tikai noārda nervu šūnas un traucē normālu darbu visu sistēmu organismā.

3. Patēriņš kofeīna lielās devās var izraisīt attīstību psihozi, epilepsiju, paranoja un nepamatotu agresiju.

4. Kafijas stimulē sirds darbību, stimulējot vazomotorajiem centru un ucasa pulsu. Turklāt, kofeīns izraisa nelielu asinsspiediena palielināšanos. Tādēļ, liels daudzums kafijas (melns un zaļš) nav ieteicama cilvēkiem ar hipertensiju un išēmijas.

Kopumā briesmas dzēriens sirds sistēmai ir atkarīga no šādiem faktoriem:

  • sirds un asinsvadu slimības un par iedzimtu noslieci uz tām;
  • svars;
  • nepareiza diēta;
  • zemu fizisko aktivitāti.

5. Kafijas “viļņi”, ķermenis kalcija, magnija, kālija, nātrija, B1 vitamīnu un B6, kas var novest pie šādām nopietnām problēmām:

Secinājums: pat zaļā kafija būtu patērē mērenību

Veidi zaļās kafijas

Dabas zaļo kafijas pupiņu

Šodien, dabas zaļā kafijas pupiņas vairumtirdzniecības nāk galvenokārt no tādām valstīm kā Indija, Etiopija, Brazīlijā un Kolumbijā. Ar pieaugošo pieprasījumu pēc šī produkta aug daudzumu kafijas komplektā.

Green kafijas pupiņas var īstenot ar monosort (tas ir, kafijas pupiņas, kas pieder pie tās pašas sugas un kategorijas, kā arī iegūti no vienas plantācijas) vai jauktajā veidā, iesaistot sajaukšanos dažādu klašu ražot specifisku garšu un aromāts dzērienu. Bieži sajaukta zaļā kafija iekļaut ne vairāk kā 13 šķirnes, ar sajaukšanas ņem vērā lielumu un blīvumu graudiem. Turklāt ir svarīgi, ka graudi, kamēr maisīšana process tika ārstēti tāpat, pretējā gadījumā cepetis būs nevienmērīga.

zaļām kafijas satur maksimālo uzturvielu daudzumu.

Raw (ne grauzdēta) zaļā kafija

Pastāvīga izmantošana izejvielu kafijas pupiņām, kas nav veikta procedūru cepetim, veicina stabilu svara zudumu, jo uz to saturu ar pupiņām chlorogenic skābes, kas iznīcina cepšanas laikā. Šī viela sadalās taukus zarnās, tādējādi novēršot to uzsūkšanos asinīs.

negrauzdēta kafija ir augstākais (Premium), pirmais un otrais pakāpes. Saskaņā ar EUROPEN standartiem, ir pakļauti pārdot tikai graudu Premium. Bet amerikāņu (un pasaules) standarti attiecībā uz izvēlētās klases specialitāti (specialitāte), kas atbilst augstākajiem kvalitātes standartiem. Tas ir kafijas gatavoti no šķirnēm Specialitāte šodien tiek pasniegtas kafejnīcās un restorānos.

Parastas grauzdēta zaļo kafiju

Zaļās kafijas pupiņas, pagājis termiskā apstrāde, zaudē savas specifiskās ārstnieciskās īpašības, jo, apdedzināšanas procesā, daži no vielām, ko satur augļi augu, tiek pārvērsts par otru. Piemēram, ja apdedzināšanas sadalīšana chlorogenic skābes, kura saturs ir novērtēti un zaļā kafija.

Bet grauzdēta kafija ir daudz derīgās īpašības. Galvenais ir, lai mazuļi graudus, jo pakāpe doneness skars ne tikai garšu un garšu dzērienu, un barības vielu tajā.

Mājās ir termālais kontakts metode graudu apstrādes (apdedzināšanas panna vai krāsnī). Šīs metodes trūkums ir tas, ka lajs ir grūti noteikt gatavību produkta:. Tātad, vidēja sēklām jābūt grauzdēta, bet ārējā daļa nedrīkst sadedzināt

Ground zaļš kafijas pulveri

pulveris (vai zemes), zaļā kafija var iegādāties gatavā veidā, un to var sasmalcina sevi. Iegūto pulveri var izmantot, lai sagatavotu savu iecienītāko dzērienu, un var iekļaut sastāvā anti-celulīta, tīrīšanas un reģenerējošām kosmētiku.

, lai sagatavotu kafijas dzēriens 2 tējkarotes pulvera ielej glāzi verdoša ūdens un atstāj ievilkties 5 minūtes (ja ir vēlēšanās, pirms izmantošanas, lai notek).

Soluble granulēts Green Coffee

granulētie kafija tiek ražots no pulvera pagājis, izmantojot procesu, izsmidzināšanas žāvēšanu, izmantojot agregāciju, kurā pulveris tiek samitrināta, tā iegūstot granulas. Tālāk, kafijas pulveri ar intensīvu spiediena tvaiku pārvēršas mazos clumps granulas.

Svarīgi! Intensīva spiediens maina molekulāro struktūru graudiem, tā, ka derīgās īpašības zaļās kafijas daudz zaudējis.

Liofilizētā zaļā kafija

Liofilizētā kafija, kas pazīstams arī kā frīze Dryden, ko ražo “freeze žāvēšanu”. Sagatavojot šo veida šķīstošās kafijas, kafijas ekstraktu ir ātri sasaldētu ļoti zemās temperatūrās, kas savukārt izraisa ledus kafiju kūlī, no kuriem, izmantojot vakuuma, augsta temperatūra, un izplūdes noņemt visu lieko šķidrumu. Tad gandrīz sausa kafija monolītu tiek sadalīta blīvu un homogēnās kristāliem un piramīdas.

Šāda dārga tehnoloģija ražošanas liofilizētās zaļo kafiju, kas pārvērš dzērienam garšu un aromātu, kas ir vistuvāk dabas, noveda pie tā augsto cenu.

Lietošanas instrukcija zaļā kafija

Kā sasmalcina zaļo kafiju?

Slīpēšanas pupiņas ir viens no svarīgākajiem posmiem sagatavošanas jebkura kafija, arī zaļa. Maltas kafijas pupiņas un intensīvu garšu identifikācijas un atlases aromātiskās ēteriskās eļļas. Tātad, jo smalkāks malums jo lielāka platība kontaktu starp ūdeni un kafiju, un šī attiecība ietekmē ekstrakcijas pakāpi.

Jāatzīmē, ka zaļām kafijas pupiņas ir augsta cietība un blīvums, tādēļ, lai sasmalcina tos, izmantojot parastu virtuves dzirnaviņas ir ļoti grūti. Šī iemesla dēļ, nevis elektriskās dzirnaviņas, ir ieteicams izmantot mazu dzirnavas, kas paredzēts manuālai slīpēšanai. To galvenā atšķirība no elektriskajiem modeļiem, ir tā, ka sakarā ar zemo ātrumu kafijas pupiņas nav apsildāmi un tāpēc zaudē savu garšu, aromātu un noderīgas īpašības.

Svarīgi! Zaļā kafija jāsamaļ diezgan rupji (izmērs frēzētiem graudu būtu apmēram 1,5 x 1 mm). Lai atvieglotu procesu, sasmalcina, pre-uzsūkšanās graudus aukstā ūdenī.

Ja nav ķermeņi manuālā slīpēšana, varat izmantot manuālo gaļas mašīnā, cieto un stīvas lāpstiņas, kas var samalt cieto graudu zaļās kafijas.

Vai vēlaties cept?

Cepšanas zaļā kafija uzlabo aromatizējošām īpašībām dzēriena, samazinot kofeīna līmeni un arī ērtāku ar slīpēšanas graudiem.

Ja zaļā kafija tiks izmantots kā toniku un aizsardzības līdzekļiem, svara zudums, graudi tiek žāvēti tikai nedaudz uz sausas pannas. Ir svarīgi, lai novērstu izmaiņas granulu krāsu un izskatu jebkuru smakas.

Bez tam nedaudz žāvētas zaļā kafija ir daudz vieglāk sasmalcina. Lai gan tas satur nelielu daudzumu kofeīna un uzglabāt maksimāli daudz barības vielu un chlorogenic skābes, paātrina vielmaiņu un ir daudzas citas īpašības, kas ir izdevīga organismā.

Ja prioritāte ir garša kvalitātes kafijas pupiņas tiek grauzdētas pirms tās ir ieguvis gaiši brūnā krāsā 15 minūšu laikā uz sausas pannas.

Kā cepta zaļo kafiju?

Zaļās kafijas pupiņas tiek grauzdētas par saulespuķu sēklu vai zemesriekstu pannā principu (jo krāsns ir labāk ne, lai mazuļi, jo šajā gadījumā graudi ir problemātiska sajaukt, un tāpēc, izejviela nevienmērīgi brūni).

grauzdējot kafijas pupiņas ieteicams lietot čuguna Virtuves, kas iepriekš sasildīta. Ir vēlams piešķirt atsevišķu panna, jo kafija mēdz viegli absorbēt smakas.

Tātad, uz apakšā iepriekš uzkarsētā pannā ielej graudus vienā (maksimums divi) slāni. Sāk procesu cooking par zemu siltuma, pakāpeniski jāpalielina intensitāte, kas (bet pārāk daudz uguns nevar izdarīt, jo tas var izraisīt graudu ātri sadedzināt un kļūst rūgta). apdedzināšanai laikā ilgums ir 5-15 minūtes (tas ir atkarīgs no mērķa, izmantojot zaļo kafiju un personiskās garšas izjūtām), graudu pomeshivayte pastāvīgi ar koka lāpstiņu. Par ilgāku apgrauzdējot graudu iegūs bagātīgu brūnu nokrāsu un garšu, saturs kofeīna viņiem ievērojami palielinās.

posms no apdedzināšanas kafijas pupiņas
1. Iegāde graudu gaiši dzeltenu nokrāsu un grassy aromāts.
2. Atbrīvošanu no pupiņu ūdens, kas kafija sāks “dūmu”.
3. Rašanās “pirmā Bang”, norādot, ka apdedzināšanas process ir iegājusi aktīvā fāzē. Šajā posmā, cukura sastāvdaļu graudiem laikā sāk saņemt karamelizētiem, tad kā ūdens iztvaiko, un to struktūra ir sadalīti. Kopsavilkums: ēteriskās eļļas no sēklām nāk ārā. Pēc izskata “pirmā plaisa”, jūs varat pabeigt savu cepeti jebkurā brīdī (tas viss ir atkarīgs no Jūsu gaumes vēlmēm).
4. Par caramelization un izlaišanas pupu eļļu turpinājums. Lai gan pupas sāk palielināties izmēros un
5 tumšākas.. Par “otrā plaisu”, kas savā intensitāte ir daudz zemāka par pirmās parādīšanās. Šajā posmā cepšanas mazos gabaliņos pupas var “lidot” no pannas, tāpēc jābūt uzmanīgiem, un aizsargāt acis no kuriem daļiņām.
6. Atcelšana no grauzdētas kafijas no karstuma. Būtu jāatceras, ka produkts kādu laiku būs “staigāt”, pateicoties savai temperatūrai. Tādēļ fani vāju kafijas grauzdēšana ir ieteicams, lai izslēgtu krāsni iepriekš.

Ir svarīgi, lai izvairītos no ļoti tumša grauzdējuma, kopā ar izskatu graudu blīva un skarbs tvaiku (par to, ka šajā posmā pastāv pilnīga sadegšana no cukura un iznīcināšanas graudu struktūru, kuru dzēriens būs slikti, un ļoti bitter).

Kad kafija ir “sasniegt”, tas būtu ielej bļodā, pārklāj ar biezu papīru un atstāt vismaz sešas stundas, dzesēšanas un liekā oglekļa dioksīda, kas papīra, izmantojot adatas, jūs varat veikt daži mazi caurumi.

Cold kafija ir tīra no miziņa un zemi.

Svarīgi! Kad zemes tikko grauzdētas kafijas pupiņas iegūs skābu garšu un rūgtumu.

Coffee uzglabā slēgtā traukā tumšā un sausā vietā.

Svarīgi! Kad apdedzināšanas kafijas pupiņas nepieņemamu naftas izmantošanu.

Kā pagatavot?

, lai brūvēt zaļo kafiju, var būt, izmantojot kafijas kanna, turki, Francijas preses, perkolatori, espresso kafijas automātu.

zaļās kafijas sagatavošana kafijas katlā
Banka tiek piepildīta ar ūdeni, un likts uz uguns. Kad ūdens temperatūra sasniegs 90 – 95 grādiem (tas ir, ūdens jau sāk vārīties), pot ir noņemta no karstuma un pēc tam pievienojiet kafijas rupjš vai vidēja samaļ. Jaukts dzēriens tiek atstāta macerēšana 3 līdz 5 minūtēm, pēc tam ielej iepriekš uzsildītā Kausa (ja ir vēlēšanās kafija var saspringtas).

zaļās turku kafijas preparāts ar cezve
turks ar aukstu ūdeni, likts uz uguns un karsē (bet ne līdz punktam verdoša ūdens). Tad Turku, pievieno 2 – 3 tējkarotes kafija, smalki samaltu un vārīta uz lēnas uguns. Kamēr kafija tiek noņemts no karstuma, kad redzat putas. Pēc tam, kad izzūd, turks nosūta atkal uz plīts. Šādas manipulācijas tiek darīts, 3 līdz 4 reizes, pēc tam, kad dzēriens ir sajaukts un ielej krūzes, kas iepriekš sasildīta karstā ūdens.

zaļās kafijas sagatavošana, izmantojot franču preses
1. Daļa no stikla Francijas presē tiek sildīts ar karstu ūdeni, pēc tam apvienojot traukā piepildīta ar maltas kafijas, rupji zemes (kafija vidēja vai smalka maluma būs, pirmkārt, sūcas cauri filtram, un, otrkārt, ir grūtāk virzīt presi) .
2. Kafija ieliet karstu ūdeni un samaisa.
3. Franču prese ar vāku, bet filtrs nav spiestas uz laiku no 3 – 5 minūtes (viss atkarīgs no tā, kāda veida cietokšņa Jūs vēlaties saņemt produkciju)
4.. Rod lēnām iekustināt, izlaižot filtru.
5. Atdalītas no kafijas, šķidrumu ielej iepriekš uzsildītā kausiem.

Viss ir iespējams tikai tad, kad jūs izmantojat kafijas automāts vai kafijas automātu, kurā visi procesi ir automatizēti. Ikviens var izvēlēties optimālāko variantu cenu, kvalitāti, apjomu un metodes sagatavošanas dzēriena.

Deva

Saskaņā ar pētījumiem, optimālā deva zaļo kafijas, ir viena vai divas tasītes dienā (vai 10 g). Uzņemot zaļo kafijas pupiņu ekstrakts devu, ir samazināts līdz 0,8 g dienā (vai divas somas), kā ekstraktu nesatur balasta vielas.

Kurss

Kurss zaļā kafija ir individuāls, un ir atkarīga no īpatnībām mīlētājs dzērienu un viņa veselības stāvokli. Ja zaļā kafija tiek pieņemts, lai atbrīvotos no liekajiem mārciņas, tad tās izmantojuma ilgums ir atkarīgs no mērķiem – tas ir, cik daudz papildu mārciņas jums ir nepieciešams, lai zaudēt
.

Kā dzert zaļo kafiju?

Zaļā kafija jāizdzer, nepievienojot cukuru, 15 minūtes pirms vai pusstundu pēc ēšanas.

Atcerieties, ka ar vienlaicīgu patēriņu kafijas alkohola un tabakas palielina holesterīna līmeni asinīs. Bez zaļās kafijas (lai gan mazākā mērā nekā Black) pastiprina efektu tabakas un alkohola.

Tāpat kā kofeīns palīdz mazgāt prom no ķermeņa tādu vielu kā kalciju, mīļotājiem šī dzēriena ieteicams (lai kompensētu tās sekas), lai iekļautu savā uzturā, siers, piena produktiem un zivīm.

Visbeidzot, pārmērīga kafijas patēriņš samazinās šķidruma no ķermeņa. Šī iemesla dēļ, tie, kas dzer daudz kafijas, ieteicams dzert aptuveni 1,5 -. 2 litri ūdens dienā

Kontrindikācijas

ievērojami ierobežot vai pilnībā izslēgt no uztura zaļo kafiju, ieteicams šādos gadījumos:

  • jutīgums pret kofeīnu: stimulējošo ietekmi šīs vielas palielina nemieru, trauksmi un aizkaitināmību un galvassāpes
  • .

  • Miega traucējumi: kofeīna toniks ir derīgs 3 – 8 stundas (ja lieto zaļo kafiju šis efekts ir ievērojami samazināts)
  • .

  • problēmas ar kuņģa un zarnu traktu:. Dažos gadījumos, kofeīns var iedarboties uz kuņģa kairinošu, it īpaši, ja jums ir kairinātu zarnu sindroms vai čūlas
  • hipertensija.
  • Lielāka nervu uzbudināmību.
  • Lactation.

With caution green coffee should be taken by pregnant, the question on expediency of reception and dosage of the drink is decided by the doctor.

And of course, coffee (even green) should not be given to children who have this product can trigger the development of conditions such as:

  • enuresis;
  • involuntary twitching of the eyelids;
  • constant anxiety;
  • garastāvokļa svārstības;
  • tearfulness;
  • aggressiveness.

Side effects green coffee

Green coffee consumed in large doses, can cause such disorders:

It is extremely important to control the intake of coffee and to remember that everything is good in moderation.

About Šandors Lazovskis 446 Articles
Pārgājieni atkarīgais, Shiba-inu cienītājs, audiofīlu, Bauhaus ventilators un ekrāna printeris. Izgatavošanas pie sweet spot starp modernisma un programing atbildēt dizaina problēmas ar godīgiem risinājumiem. Es strādāju ar Fortune 500 uzņēmumiem un jaunizveidotiem